ČESTA PITANJA


Poslovanje

  • Laptopi.ba je registrovana domena firme UNI-EXPERT d.o.o.

   Adresa: Branislava Nušića 162,71000 Sarajevo, BiH, e-mail: prodaja@ue.ba, info-telefon: 033 873 872.

   Radno vrijeme: pon-pet: 8:30 do 17:00 svaki radni dan.

   Web shop je otvoren za narudžbe 0-24h.

  • Svakodnevnim ažuriranjem naše web stranice pružamo pravovremene informacije o svim dostupnim modelima i njihovim uvijek aktuelnim cijenama, tako da su informacije u najvećem broju slučajeva tačne. Ulažemo maksimalne napore u održavanju informacija. Ipak, ne možemo 100% garantovati za tačnost svih informacija o proizvodima i njihovim cijenama, jer su u izuzetnim slučajevima moguća odstupanja informacija koje dobijamo od naših dobavljača i informacija koje su prikazane na web stranici. U slučaju bilo kakve promjene vezane za naručeni proizvod, obavezujemo se revidirati narudžbu i konktaktirati kupca da lično dogovorimo o mogućim alternativama. Fotografije proizvoda ne moraju uvijek odgovarati proizvodima koji su stvarno dobavljivi i treba ih shvatiti samo kao informativnu ilustraciju.

  • Na svakom artiklu stoji obavijest o raspoloživosti. Svakodnevnim ažuriranjem naše web stranice pružamo pravovremene informacije o svim dostupnim modelima i njihovim uvijek aktuelnim cijenama. Ukoliko proizvod trenutno nije raspoloživ možete se prijaviti za primanje obavijesti kada artikl postane dostupan.

  • Za razliku od klasičnih prodavnica, mi smo oslobođeni plaćanja skupih renti poslovnih prostora, zakupa velikih skladišta, kao i svih ostalih troškova koji idu uz to. Uređaja nabavljamo direktno od dobavljača (nema posrednika), imamo usklađenu dinamiku prodaje i skladištenja velikih broja uređaja. Sve to nam omogućava da kupcu ponudimo bolju cijenu.

  • Svaki naš laptop je u potpunosti nov. To znači, ako se odlučite da kupite laptop kod nas, garantujemo da ćete biti prva osoba koja će otvoriti originalnu fabričku ambalažu laptopa.

  • Bavimo se isključivo ORIGINALNIM uređajima.

  • Odgovor je DA. Prilikom online narudžbe firme imaju mogućnost da unesu "naziv firme" i odaberu "virmanski način plaćanja". Potom vam šaljemo predračun naslovljen na vašu firmu. Laptop se dostavlja brzom poštom, sa svom pratećom dokumentacijom (ovjerena ganracija, fiskalni račun, A4 račun). Možete nas kontaktirati i direkno kako bi Vam pomogli sa ovim jednotavnim koracima.

  • Ne brinite! Pošaljite nam email, nazovite nas ili jednostavno ponovite postupak. Prihvatit ćemo samo posljednju narudžbu, te prema njoj poslati odgovor o roku isporuke.

  • U tom slučaju najbolje bi bilo da nas kontaktirate direktno, nazovete ili pošaljete e-mail. Potom ćemo provjeriti mogućnost dobavljivosti uređaja i o tome vas informisati.

  • Odgovor je DA. Potrebno je da nas kontaktirate bilo pozivom na telefon ili emailom te obavijestite da želite R1 račun.

  • Potrebno je kod koraka br. 2 (podaci za plaćanje) odaberete opciju da proizvod želite da dostavite na drugu adresu. Na taj način račun se šalje na Vašu adresu, a proizvod na adresu koju ste odabrali za dostavu.

Plaćanje

  • Jednokratno možete platiti karticama svih banaka.

   Kartice sa kojima možete platiti do 24 rate su: UNICREDIT BANKA - Visa Classic, MasterCard revolving,Visa revolving, Visa Gold, NLB banka - Master Charge.

  • 1. Pouzećem / Gotovinom - Plaćanje pouzećem vam omogućava da iznos narudžbe platite prilikom same dostave na željenu adresu, i to tek kada robu vidite pred sobom. Plaćanje pouzećem je moguće i u slučaju da ste odlučili da robu preuzmete lično na našoj adresi. Plaćanjem pouzećem se isključivo vrši u gotovini, i to kuriru dostavne službe, odnosno odgovornom licu ako ste se odlučili da paket preuzmete lično na našoj adresi.

   2. E-banking / Virman - Narudžbu plaćate putem internet bankarstva ili općom uplatnicom. Podatke za plaćanje ćete dobiti po završetku narudžbe. (Potrebno je kod vrste plaćanja odabrati plaćanje e-bankingom/virmanom.)

   3. Karticom jednokratno - Kartice koje prihvatamo: MasterCard, Maestro, Visa, AmericanExpress - svih banaka.

   4. Karticom do 24 rate - Kartice sa kojima možete platiti do 24 rate su: UNICREDIT BANKA - Visa Classic, MasterCard revolving,Visa revolving, Visa Gold, NLB banka - Master Charge. U tabeli pored možete vidjeti finalnu cijenu za konkretan proizvod kao i iznos mjesečne rate (na 24 mjeseca). U slučaju da ste odabrali manji broj rata onda se ukupan iznos dijeli sa odabranim brojem rata.

   5. Karticom do 36 rata - Kartice sa kojima možete platiti do 12 rata su: Sparkasse bank - MasterCard Shop&Fun kartica, BBI banka - Visa kupovna kartica, Sberbank BH - Kartica na rate - Cash Card, Raiffeisen bank - VISA Magic Card. Prilikom plaćanja jednom od navedenih kartica svaki iznos kupovine biće podijeljen na već ranije definisan broj rata dogovoren sa Vašom bankom (do 36 rata maksimalno), a u zavisnosti od potrošenog iznosa. nije potrebno birati broj rata.

Dostava

  • Posao dostave povjerili smo kurirskoj službi EuroExpress, i to uglavnom iz tri razloga: brza dostava, mogućnost praćenja pošilje i osiguranje robe u prevozu. Na taj način smo sigurni da će paket do kupca stići u dogovorenom roku i neoštećen.

  • Robu dostavljamo u bilo koje mjesto u BiH u najvećem broju slučajeva za 24h, odnosno 48h.

  • Dostava je potpuno besplatna i podrazumijeva dostavu u svako, pa i najmanje mjesto u Bosni i Hercegovini.

  • Trenutno dostavljamo samo unutar Bosne i Hercegovine. Ipak, narudžbe su moguće iz bilo kojeg dijela svijeta, s tim da dostava se vrši na dogovorenu adresu unutar Bosne i Hercegovine.

Servis i Garancija

 • Ovlašteni servisi za sve uređaje kupljene kod nas su jasno i precizno navedeni u garantnom listu. U slučaju kvara na proizvodu, proizvod će se isključivo servisirati u ovlaštenom servisu. Ovlašteni servis je dužan proizvod popraviti u zakonski određenom roku. Ako se proizvod ne može popraviti u navedenom roku proizvod će biti zamjenjen za drugi ili u dogovoru sa vama biti zamjenjen za novac.

 • Svaki laptop u našoj ponudi je označen sa tačnim trajanjem garancije. Sami proizvođači laptopa su odredili uslove i trajanje garancije u našoj zemlji. Obično je to 12/24/36 mjeseci, zavisno o kojem brandu se radi, odnosno koji model laptopa je u pitanju. Kupovinom laptopa, ulazite u redovni garantni rok prema Zakonu o zaštiti potrošača u BiH.